Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Piacon a világ első tükörnélküli, kompakt M4/3 légi kamerája

Már rendelhető a DJI Zenmuse X5 légi kamera széria, a világ első tükör nélküli, kompakt Micro Four Thirds kamerája, mely egy kifejezetten légi film felvételek készítésére illetve légi fotózásra szánt, DJI Inspire 1 és Inspire Pro drónra szerelhető kompakt eszköz.

A Zenmuse X5 és a Zenmuse X5R piacra dobása forradalmasítja a légi felvételekre szakosodott kamerák piacát

A Zenmuse X5 egy speciális légi kamera, amely egy 3 tengelyű gimbal stabilizációs rendszert kapott. Az újratervezett érzékelőknek köszönhetően 16 M fotókat és 4K felbontású filmeket lehet vele készíteni, miközben a kamera stabilizációs rendszere egyenlíti ki a rezgéseket, oldalra kilengéseket. A finomhangolt gimbal rendszernek köszönhetően a kamera képe bámulatosan rezgés és billegés mentes. A gimbal folyamatosan kommunikál a légi járművel, így az rendkívül gyorsan kompenzál akár kis elmozdulást, rezgést is. A gimbal precíziós pontossága 0.02°. Ez a kivételesen pontos stabilizáció teszi lehetővé a Zenmuse X5 részére, hogy akár a hosszú expozíciós idejű fényképek is kristálytiszta minőségűek legyenek.

Egy új megközelítés

A cserélhető MFT lencsén vezeték nélkül vezérelhető a fókusz, a drón központi irányítórendszerén csak meg kell érinteni a képernyőt és az adott pontra fog fókuszálni a kamera. Természetesen auto-fokusz beállítására is lehetőséget ad a rendszer.

A standard MFT objektívbajonett rendszeresítése ad arra lehetőséget, hogy a Zenmuse X5 kamera képes fogadni neves lencsegyártók objektíveit. Jelenleg a DJI sajátmárkás objektíve mellett, az Olympus és a Panasonic bizonyos típusú termékei a támogatottak. A későbbiekben várható a lista bővülése.

Hihetetlenül éles képek, káprázatos színekkel

Az irányítórendszer nem csak arra alkalmas, hogy fókuszáljunk vele, hanem használatakor akár repülés közben is módosítható a zársebesség, az ISO érték, a felbontás, a képarány stb.

A Zenmuse X5 M4/3 szenzorral készült képek élesebbek és tisztábbak, mint bármely más korábbi légi kamerával készült felvétel. A régebbi verziójú Zenmuse X3 kamerához képest a Zenmuse X5 nyolcszor nagyobb érzékelővel rendelkezik. Relatív kis mérete ellenére az X5 egy professzionális felhasználásra kifejlesztett kamera, mely 4K felbontásban rögzít életteli, gyönyörű színekkel tarkított, soha nem látott részletgazdagságú felvételeket.
Az X5-ös MFT szenzora 16 M fotók készítését teszi lehetővé, X3-mas elődjéhez képest 25 %-kal javult a képek élessége. Ugyancsak jóval gyorsabb, 1/8000 másodperces zársebességgel rendelkezik az új Zenmuse X5. Javított és erősebb képfeldolgozó processzorának köszönhetően a kamera másodpercenként 7 darab fényképet képes rögzíteni.

A légi fényképezés forradalma

A Zenmuse ipari, professzionális használatra tervezett légi kamera, amely alumínium és magnézium ötvözetek felhasználásával készült, tartós használatra. A könnyű szerkezetű kamera használata folyamatos és hosszú repülési időjű légi munkavégzést tesz lehetővé.

Olyan élményeket rögzíthet a kamerával, amelyek soha vissza nem térnek. Mindezt a legmodernebb minőségben.

Az új X5-ös kamera alapvetően az DJI Inspire Pro termék piacra dobásakor került bevezetésre, azonban akár a régebbi DJI Inspire 1-es drónt is fel lehet szerelni vele. Az X5-ös kamera használatához a régebbi típusú Inspire 1-es drónon le kell cserélni a “vibration absorbing board-ot” (vibráció elnyelő lap), a Zenmuse X5 kompatibilis változatra.

Cégünk 2016 január végétől átáll a Zenmuse X5-ös rendszer használatára. Az X3-mas rendszereket nyugdíjazzuk. Amennyiben érdekli X5-ös kamerával végzett légi filmezési, légi fotózási tevékenység, keresse meg üzletkötőnket, Neuwald Tivadar urat, a + 36 30 982 13 68-as elérhetőségen.

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: