Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Japán drón törvény: Átalakítás a mezőgazdaság megmentése érdekében

Japán hihetetlenül gazdag és híres mezőgazdasági történelemmel rendelkező ország. Az emberi erőforrások tekintetében azonban komoly problémával kell szembenéznie. Nincs elég ember ahhoz, hogy folytassa azt a fajta gazdálkodást, ahogyan ezt régebben tették. Japánban a mezőgazdaság szenved a gazdálkodók számának csökkenése és az átlagéletkor növekedése miatt.

A 2000-es évben 3891 gazdálkodó volt, ezeknek a farmereknek az áltag életkora 61.1 év volt. Ugyanez a szám 2018-ban már jelentős eltérés mutat az 1753 farmer átlagéletkora 66.8 év.

Japán mindig is élen jár a hasznos technológiák bevezetésében. A mezőgazdasággal kapcsolatban a gazdák egyre inkább megragadják a dróntechnika előnyeit és lehetőségeit. A repülőgépek használata nagyobb hatékonyságot és pontosságot eredményez, amely időt takarít meg a peszticidek permetezésekor és a növények termesztési körülményeinek ellenőrzésekor. A mezőgazdasági drónok használata magsabb terményátlagot eredményez, kevesebb emberrel, miközben megvédi őket a potenciálisan káros vegyi anyagok hosszú távú kitettségétől.

„A DJI által gyártott mezőgazdasági drónok valóban alkalmasak a japán agrárszektor által támasztott kihívások teljesítésére, ahol sok kis és közepes méretű mezőgazdasági terület található” – mondta Kazuyuki Mizunuma, a Japan Agri-Service vezérigazgatója.

“A felhasználók élvezhetik a repülési stabilitást, a nagy költséghatékonyságot és az országos értékesítési ügynökségek segítségével az értékesítés utáni gyors támogatást.”

Összességében a mezőgazdasági drónok használata rohamléptekben terjed. Japánban növekszik a mezőgazdasági drónok száma, csakúgy, mint azok a feladatok, amelyeken azok használhatóak.

Sajnos Japánban az elavult jogalkotási rendszer visszatartotta a legújabb technológiát: a mezőgazdasági drónok használatát kamerával és autopilot funkcióval.

Mostanáig ez a régebbi rendszer akadályozta az új és továbbfejlesztett technológiájú drónok használatát, és szükségtelenül megnehezítette a mezőgazdasági termelők dolgát. Elavult és összetett eljárásokkal kellett foglalkozniuk, azért, hogy a hatóságoknál jóváhagyást kapjanak a repülésre. Többek között ezen okok miatt is rendkívül fontos, hogy a Japán állami adminisztráció igazítsa hozzá a jogszabályait az agrárium által támasztott igényekhez és a drón technológiának a mezőgazdaság szempontjából történő szemléletmódját erősítse meg.

Az idők során ez a törvénykezési folyamat képes volt arra, hogy jelentősen befolyásolja a mezőgazdsági drónok és a minősített drónpilóták számát.
Japánban már 5000 felett van azoknak a minősített licenccel rendelkező farmerek száma, akik nagyjából 1500 darab mezőgazdasági drónt felett rendelkeznek. Ez egy majdnem hétszeres növekedés a drónok számában, míg durván hatszoros a hivatalos UAV licencel rendelkező agrár szakamberek tekintetében. Japánban a mezőgazdasági drónokkal permetezett teljes terület 2016-ban 684, 2017-ben már 9690 hektár volt, míg előrejelzetten ugyanez a szám 2022-re már nem kevesebb mint 1 millió hektár.
1400 szoros növekedés 5 év alatt.

A DJI aktívan együttműködött a japán kormánnyal egy új jogalkotási rendszer kifejlesztésében, amely 2019 júliusától a legújabb mezőgazdasági drónbővítés érdekében indult el. Az új rendszer keretében a DJI továbbra is aktívan támogatja a mezőgazdasági drónok elterjedését Japánban az oktatáson, a mezőgazdasági drón üzemeltetők tanúsításán és a felhasználók számára nyújtott repülői alkalmazási szolgáltatásai révén.

Hihetetlen mennyiségű potenciál van az agrárszektorban, és a DJI továbbra is igyekszik elősegíteni a drónok használatának egyszerűsítését bármely ágazatban. Nagyon hasznos lenne Japán számára, ha sikeresen átvenné a mezőgazdasági dróntechnológiát, ezzel együtt bemutathatná a világ számára a azokat a potenciális előnyöket, amelyek egy folyamatosan növekvő és változó világban jelennek meg.

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: