Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hatékonyabb munkavégzés, biztonságos mobil elérés

A Vállalati Mobilitás Stratégia kialakítása.

Napjaink egyik legtöbbet emlegetett trendje a mobilitás, a mobil munkavégzés, a mobil eszközök (tablet-ek, okos telefonok) térnyerése a mindennapi feladatok ellátásában, és ehhez szorosan kapcsolódóan a Bring Your Own Device (BYOD) és a Corporate Owned, Personally Enabled (COPE) megközelítés.

A biztonsági kockázatok jelentősen növekedésnek indulnak, hiszen már nem csak a zárt irodákban tárolt, jól felügyelhető számítógépek védelméről kell gondoskodni, hanem a sok száz féle, akár a dolgozók által birtokolt mobil eszközökről is.

Mégis, a Vállalati Mobilitás az Üzleti Hatékonyság magasabb szintre emeléséről szól, mindemellett biztosítja a robusztus, centralizált, biztonságos napi használatot, ahol a vállalati és a magán szféra együttélése is megoldott.

A Mobilitás a mobil munkavégzés, a mobil eszközök (tablet-ek, okostelefonok) térnyerése a mindennapi vállalati és privát feladatok ellátásában. 2014-ben, világszinten az internetre csatlakozó klienseszközök 60 százaléka okostelefon vagy tablet. Magyarországon ennél is magasabb az arány, illetve egyre több alkalmazás kizárólag mobileszközökre készül el.

A vállalati mobilitás és az azzal kapcsolatos stratégia alkotás az üzleti hatékonyság egy magasabb szintjére emeléséről szól, vállalati szintű biztonságosságot, megfelelőséget biztosítva, úgy, hogy közben emeljük a szabadsági fokok számát is, megteremtve a munkavállalók elégedettségét.

Funkciókkal és lehetőségekkel kell szolgálni, nem a korlátozás és ellenőrzés a cél.

A 90-es években minden eszköz helyhez kötött volt, az adatcsere floppykon történt. Munkavégzés otthoni környezetben nem volt, az infómunkás fogalma sem létezett. Később a technológia gyorsabb, kisebb és olcsóbb lett. A nagy sávszélesség már nem kiváltság volt, hanem elérhetővé vált a Vállalatok részére. Az eszközök már nem helyhez kötöttek voltak, hanem mobilisak, azonban 2007 körül még egy-egy alkalmazás köré koncentrálódtak.

Majd megjelenik ez első Iphone.

Egy Gartner-előrejelzés szerint 2017-re a munkáltatók fele elvárja majd, hogy a dolgozók saját mobileszközeiket használják munkavégzésre.

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: