Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kültéri GPS a beltéri helymeghatározó szolgáltatásokban

A HPE Aruba nemrégiben bejelentette az első önmeghatározó vezeték nélküli infrastruktúrát és az Open Locate kezdeményezést, amely szabványosítja és forradalmasítja a helyinformációk megosztásának módszereit – ezzel lefektetve a nagy pontosságú beltéri helymeghatározási szolgáltatások méretezhető szolgáltatásának alapjait.

Az Aruba új location megoldás bevezetésén dolgozik és már meg is jelentek az új GPS modullal integárlt AP-k (AP-635).
A rendszer a “régi” (nem GPS képes, AP5xx sorozatú) AP-kkal is együttműködve beltéri helymeghatározó szolgáltatást tud biztosítani minden Wi-Fi képes eszköz számára az épületen belül. Az Open Locate megoldás fejlesztését a Wi-Fi Alliance és a Google is támogatja.

Segítségével az Aruba AP-k pontos GPS koordinátát fognak tudni mondani a Wi-Fi kliensek számára, amiből a kliensek meg tudják határozni a beltéri pozíciójukat (akár BLE beacon használata nélkül is). A Google az Andorid eszközök esetében fogja támogatni ezt a megoldást. Az Apple még egyelőre nem szállt be ebbe a kezdeményezésbe.

Bemutatjuk Aruba beltéri helymeghatározó szolgáltatásait

Az Aruba célja, hogy a kültéri GPS egyszerű és széles körű elterjedését beltéri környezetben is megvalósítsa. A mai manuális megközelítések korlátainak leküzdésére a HPE Aruba AP-k beépített GPS-vevőket, pontos időmérést és intelligens szoftvert használnak, hogy pontosan és automatikusan meghatározzák helyüket a szélességi és hosszúsági fokok univerzális nyelvén.

Az önmeghatározó hozzáférési pontok abszolút referenciaként szolgálnak az új felhasználási esetek feloldásához és a helymeghatározó szolgáltatások szélesebb körű bevezetéséhez.

Az Aruba önmeghatározó hozzáférési pontjaival a vállalatok és szolgáltatók gyorsabban, pontosabban és nagyobb léptékben tudják majd szállítani a helymeghatározó alkalmazásokat a teljes vezeték nélküli LAN-területen, így nincs szükség költséges és akár hibalehetőségre futó kézi felmérésekre.

Az Ön mobiltelefonja kiválóan továbbítja a helyinformációkat a szabadban, de nem számíthat rájuk, amikor beltérbe lép. A beltérre kerülve elveszíti a mobiltelefonja a GPS referenciapontokat, és nincs beltéri referenciapontja, amelyre visszaállhatna.
A GPS beltéri elhelyezéséhez az Aruba úgy oldja meg ezt a problémát, hogy automatikusan meghatározza és megosztja a hozzáférési pontok helyét, amelyek a GPS által használt koordinátarendszerekben gyökereznek. Ezt a hozzáférési pontjaikba beágyazott nagy érzékenységű GPS-vevők, finomhangolt időmérések, valamint a hálózaton keresztüli mérések gondos összehangolása és koordinálása révén valósítja meg.

A beltéri helymeghatározási szolgáltatások elérhetőségének bővítése az Open Locate kezdeményezéssel

Az Open Locate egy kezdeményezés annak szabványosítására, hogy a hozzáférési pontok hogyan osztják meg referenciahelyeiket az ökoszisztémával, vezeték nélkül és felhőalapú API-kon keresztül.

Ez lehetővé teszi a mobileszközök számára, hogy megtalálják magukat, és támogassák a helymeghatározási és elemző alkalmazásokat, például a munkahelyhasználatot, a térelemzést, a geokerítést és az útkereső szolgáltatásokat.

Az IEEE-n és a Wi-Fi Alliance-en keresztül együttműködve az ökoszisztéma-partnerekkel a hálózati iparban, az Aruba az Open Locate-en keresztül arra törekszik, hogy pontos beltéri helyet biztosítson mindenhol, ahol van Wi-Fi.
Érdeklődik helyfüggetlen vagy helyalapú digitális szolgáltatások iránt?

Érdekli?

+36 30 982 13 68 Neuwald Tivadar

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: