Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Beltéri navigáció. Új szabvány a minőségmérésben

Ebben a cikkben megvizsgáljuk hogyan lehetséges értékelni a beltéri navigáció minőségét a helyszínen. Arról a kék “Ön itt van” pontról beszélünk, amely a látogatók, vásárlók mobiltelefonján a Bluetooth alacsony energia (BLE) beacon eszközök segítségével érhető el. Nincs szükség különösebb tudásra vagy tudományos előkövetelményekre. Csak egy mobiltelefonra és egy kis sétára. Meg egy kiváló vállalati szintű megoldásra.

Térképre helyezés, fizikai beüzemelés

A BLE beacon hálózat telepítése a megtanult, begyakorolt tapasztalatok és a BLE működési alapok megértésének kombinációja. Nem ritka, hogy a Beacon gyártói, viszonteladói kifejezetten technikai személyeket küldnek BLE Beacon hálózat telepítésre. A telepítő megjelenik egy vödörnyi hardverrel, és elindítja a telepítési folyamatot. Minden jeladónak van egy egyedi kódja, amelyet manuálisan kell regisztrálni a saját rendszerébe, mielőtt a jeladót elhelyezik. És ha minden rendben és hibátlanul felvitelre került és a telepítési környezet sajátosságait messzemenően figyelembe véve felrögzítették a jeladókat akkor működni is fog a beltérben az útmeghatározás.

Ami működik az jó is?

Ha a mobil eszköz nem hallja megfelelően a jeladókat, és a kék pont nem a vártnak megfelelően működik (ugrál, nagy a késés, eltűnik, pontatlan), akkor a technikusoknak a próbálkozásokra és a jelzett hibákra kell támaszkodnia, hogy azt az elvárt viselkedést megteremtsék, amit az értékesítési fickó ígért a szerződés megkötésekor.

A HPE Meridian és a HPE Aruba Beacon telepítése nem így működik!

Az Aruba Beacon-ök vezeték nélkül konfigurálhatók, nincs semmilyen kód, amelyet kézzel kellene beírni. A jeladók a térképen úgy helyezhetőek el, hogy egyszerűen leejtenek egy tűt a térképre, ahol a fizikai jeladó letelepítésre került.

Habár vannak hüvelykujjszabályok a hatékony Beacon elhelyezéshez, minden telepítés kissé eltér, mivel minden helyszín egyedi. Az olyan építőanyagok, mint az üveg, a beton és a fém, erősen befolyásolhatják az RF viselkedését.

A telepítés után hogyan lehet mérni a szolgáltatás minőségét?

A múltban a helyszínen nem lehetett objektíven értékelni a kék pont teljesítményét, ellenben a felhasználók panaszaira masszívan lehetett támaszkodni. Ez egy “próba és hiba” alapú folyamat volt, a szubjektív felhasználói értékelések alapján.

A helyszíni Beacon hálózat minőségének ellenőrzése most egy séta a helyszínen egy mobiltelefonnal
A HPE Aruba Meridian platformank van egy új funkciója, amely vizuálisan megmutatja a helymeghatározás pontosságát a helyszínen. Ezzel megteremtjük az objektív szolgáltatás minőségmérés lehetőségét.

Így működik

1. Miközben egy helyszínen Aruba Beacon telepítést ellenőriz, jelöljön meg egy útvonalat a térképen, amelyen végigsétálni tervez.

2. Indítsa el a „Áttekintés módot” az alkalmazásban, és járja végig az alkalmazásban megadott útvonalat.

3. A Meridian a begyűjtött Beacon információt használja annak a különbözőségnek a meghatározására, hogy hol “gondolja” az alkalmazás a tartózkodási helyet szemben azzal, ahol valójában van a felhasználó. Az eredmény egy színkódolt útvonal, ezen összehasonlítás alapján. Az út mentén elhelyezkedő zöld területek várható pontossága 3-5 méter, amely megfelel a technlógia által jelenleg biztosított elvárásnak. A vörös területek pontossága gyenge, ezért ezeket ki kell vizsgálni.

Miért nem működik az elvárt minőségben?

Lehet, hogy az akkumulátort bekapcsoló fület soha nem húzták ki egy vagy több jeladónál?
Talán valaki beépített egy jeladót egy fém asztal alá?
Talán nincs elég jeladó a rendezvény ezen részén?
Talán nem vették figyelembe a helyszíni építészeti adottságokat?
Ezekre a kérdésekre azonnal válaszolhat az alkalmazás által szolgáltatott adatok felhasználásával.

A széttagolt beltéri helymeghatározó iparban a túlzottan ígéretes és az alulteljesített szolgáltatások felbukkanása általános. Az olyan hatékony objektív eszközök, mint az Aruba Beacons alkalmazás “Áttekintési módja” (jelenleg elérhető a 3.5.0 verzióban), új minőségi szabványt hoznak be az iparágba.

Ez az egyik alkotóeleme annak, ami a HPE Aruba Meridian rendszert valódi, vállalati szintű megoldássá teszi a beltéri navigáció biztosításában.

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: