Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Beacon eszközök működése laikusok részére

A Beacon hardverek olyan kis eszközök, amelyek az általuk kibocsátott jelek segítségével lehetővé teszik a környezetükben lévő eszközök pontos helyzetének meghatározását. Ezeket a jeleket Bluetooth technológián keresztül bocsátják ki.

A beacon hardverek működése nagyon egyszerű

Az eszközben található kis adó kibocsát egy rövid, egyszerű adatcsomagot, amelyet a környezetében lévő eszközök érzékelhetnek. Ezek az adatcsomagok általában tartalmazzák a beacon egyedi azonosítóját, illetve a jelek erejét is, amelyekből a környező eszközök kiszámíthatják, hogy milyen messze vannak a beacon-tól.

Az adatokat egy ún. BLE (Bluetooth Low Energy) nevű technológián keresztül továbbítják. A BLE egy nagyon alacsony energiafogyasztású, vezeték nélküli kommunikációs protokoll, amely lehetővé teszi az adatok nagyon kis méretű csomagokban való továbbítását.

Az eszközök, amelyek érzékelik a beacon-jeleket, rendszeresen kommunikálnak az adatokat gyűjtő szerverrel. Az adatokat gyűjtő szerver összegyűjti és elemzi az adatokat, majd a környezetükben található eszközök pontos helyzetének meghatározásához használja fel.

A beacon hardverek alkalmazásai nagyon sokrétűek lehetnek. Például kereskedelmi környezetben használhatók a vásárlók mozgásának nyomon követésére, és személyre szabott ajánlatok megjelenítésére.

Összességében, a beacon hardverek nagyon fontosak lehetnek a környezetünkben lévő eszközök és rendszerek pontos helyzetének meghatározásában, és az emberi élet különböző területein használhatók a hatékonyság és a biztonság növelésére.

#locationbasedmarketing
#beltérinavigáció
#arubameridian
#arubabeacon
#gpsbasedlocationmarketing
#vevomegtartas
#vevokenyeztetes
#vasarlasosztonzes
#geolocation
#gamificationmarketing
#vasarloielegedettsegmeres
#smartcity
#broadcast

#beconz
#beltérinavigáció
#arubameridian

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: