Prompt phone (AM 8- PM 20): +36 30 9 82 13 68 | E-mail: tivadar.neuwald@beconz.com | Web last modification: 17 March, 2024

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A megoldás a strukturálatlan adatok tárolására, kezelésére és gondozására

A modern vállalkozásoknak, így Önöknek is, exponenciálisan növekvő petabájt méretű adattárakat kell kezelniük, amelyek többnyire strukturálatlan adatokból állnak.
Az IT-ban dolgozó kollégák feladata az, hogy ezen adattárak kezelését hatékonyan oldják meg. Ez egyre nehezebbé válik, ahogy a vállalati adatkészletek az adatközponttól az edge szervereken át a felhőig terjednek. És bár a méretek és az összetettség növekszik, a költségvetés és a személyzet nem.

A meglévő megoldásoknak két alapvető hiányossága van: az összetettség és bonyolultság, illetve a platform függőség. A vállalkozásoknak szükségük van egy olyan megoldásra, amely ötvözi a bárhol való futtathatóságot az egyszerűséggel. A Qumulo pontosan ennek megvalósítására jött létre.

A Qumulo rendkívül egyszerű megoldást kínál, amely az edge szervereken, az adatközpontban vagy a felhőben fut az Önök által választott platformon.

A Qumulo HPE GreenLake megoldást ajánljuk az Önök részére

A HPE Qumulo megoldása egy speciális, cél adattárolásra tervezett szoftver definiált tároló termékcsalád, mely minősített HPE hardver és a Qumulo cél fájlrendszer elemekből áll. Napjaink adat kihívásai között nem csak az egyes alkalmazások kapacitás-, hanem fájl számosság kezelési igényei is megjelentek. A biztonságos adattárolás mellett az adatok gyors elérése és költséghatékony tárolása is fontos szempontok.
A HPE Qumulo megoldása ezen igényeket a speciális fájlrendszerével valósítja meg, melynél a piactól eltérően az egyes NAS protokollokat az alapoktól kezdve kifejlesztve nyújtanak egy teljesítmény optimalizált megoldást. A fájlrendszer egy egyedileg fejlesztett kereső algoritmus segítségével hibrid technológia esetén a gyors SSD/NVMe rétegben rögzíti az egyes adatok lokációját, míg a nagy kapacitású HDD rétegben a tényleges adatot. Ezen kialakítás gyors elérést eredményez az által, hogy fájl keresés vagy feldolgozás esetén a kért adat helyének lekérdezése a gyors, míg a tényleges kinyerés a kereséstől tehermentesített HDD rétegben történik.
A teljesítményt a cél fájlrendszer mellett az egyes szerverek adják, ahol minden egyes szerverelem tároló vezérlőként működik, ezzel nagy számosságú kliens csatlakozást terheléselosztott módon lehet elvégezni, illetve a tároló cluster szerverekkel történő bővítése nem csak kapacitás, hanem teljesítmény alapú skálázhatóságot is biztosít.

Az adatvédelem maximalizálását a fájlrendszer erasure coding technológiája valósítja meg, mely a klasszikus, blokk alapú tárolókon túl nem csak diszk, hanem egy teljes szerver meghibásodását is képes adatvesztés nélküli áthidalni oly módon, hogy az üzletmenet nem szakad meg.

Az adattárolás másik vetülete a megfelelő támogatás, ahol a HPE legnagyobb hazai viszonteladója, a Delta Csoport szakmérnökeivel együtt képes a gyors és hatékony vizsgálatra, eszkalációra. Ez a támogatási élmény kiegészül a HPE Qumulo újfajta, chatszoba alapú támogatási megoldásával, amelyben Önök egy dedikált chatszoba hozzáférést kapnak, ahol a helyi üzemeltetők mellett a partner és a gyártó szakemberi kerülnek be.
A megoldás egy gyorsabb support és hiba kezelést eredményez az által, hogy a zárt chatszobába írva nincs szükség különféle azonosításra, az ottani support mérnök a kezdeti üzenetből és riporting adatokból gyorsan és hatékonyan el tudja kezdeni a vizsgálatot.

Üzemeltetés egyszerűen

A cél tároló környezet optimalizálása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az egyszerű üzemeltetés és gyors hibaforrás azonosításra. A HPE Qumulo grafikus felületet valós időben képes mutatni állomány szinten terhelési adatokat és azonosítani azokat a szűk keresztmetszeteket, amik okozzák a terhelési problémát. Ezen felül a HPE InfoSight mesterséges intelligencia alapú tanácsadó technológiája anonimizált, titkosított telemetria adatokból képes egyedi, a környezetre releváns ajánlásokat adni a teljes HPE installált bázist vizsgálva, melyek segítségével preventív módon megelőzhetők potenciális hibák és a karbantartáshoz szükséges időablakok minimalizálódnak az által, hogy csak a ténylegesen hasznos finomhangolási tanácsokat és frissítéseket jelzi a rendszer az üzemeltetők felé.

Innovatív megoldásaink piaci elterjedéséhez és széleskörű adaptációjához optimális árképzést, illetve a HPE GreenLake modell segítségével felhőszerű élményt tudunk nyújtani oly módon, hogy a felhasználó fogyasztás függvényében, havi díjas alapon tudja használni megoldásainkat, így minimális kezdeti invesztícióval, megfelelő költségkontroll mellett képes fejleszteni informatikai infrastruktúráját.

Előnyök a Rendszer/Storage adminisztrátorok részére

 • Beépített adatelemzés a széles körű láthatóság érdekében.
 • Slack alapú támogatás közvetlen kapcsolatot biztosít a Qumulo mérnöki csapataival.
 • Zökkenőmentes fájl- és objektumadat-mobilitás az on-prem és a felhő adatközpontjai között.
 • Egyetlen névtér még exabájt-plusz léptékben is.

Előnyök az IT/Infrastruktúra menedzserek részére

 • Ugyanaz a kódbázis és szolgáltatáskészlet bármely helyszíni hardveren vagy a felhőben.
 • Bármilyen méretre, bármilyen telepítési típushoz, bárhol méretezhető, bármilyen platformon (AWS, Azure, GCP, Hardware Platform Agnostic, Edge Virtual Machine, All Flash, Hybrid).
 • Az on-prem és a felhőalapú telepítések lehetnek all-flash vagy hibridek, hogy megfeleljenek az Ön konkrét teljesítményigényeinek.
 • Menedzsment automatizálás API-n és CLI-n keresztül.
 • Nulla késleltetésű támogatás a gyártótól.
 • Folyamatosan új funkciók bevezetése.

Előnyök IT Igazgató/Felsővezetés részére

 • Valós idejű integrált analitika az egy pillantással áttekinthető kapacitás-, használat- és tevékenységmutatókhoz.
 • A moduláris, méretezhető architektúra azt jelenti, hogy azt a szükséges kapacitást adhatja a rendszerez hozzá, amikor arra szüksége van.
 • Az AI-alapú adatkezelési algoritmus szükségtelenné teszi a régebbi adatok többszintű tárolását.
 • A hatékony fájlrendszer lehetővé teszi több adat tárolását kisebb kapacitással, mint más platformokon.

Kiemelt célpiacok

Média és szórakoztatás

Az animációtól és a távoli gyártástól a terjesztésig a Qumulo segít a nagy stúdióknak és hálózatoknak a fájladatok rögzítésében, együttműködésében és globális terjesztésében.
A kreatív csapatoknak világszerte minden eddiginél gyorsabban és hatékonyan kell együtt dolgozniuk, hogy megfeleljenek a minőségi videomédia és -gyártás iránti növekvő igényeknek. A Qumulo fájladat-platformja megfelel a mai házon belüli és távoli kreatív csapatok igényeinek az utómunka, az animáció és a vizuális effektusok (VFX), a közvetítés, a játékgyártás, valamint a vállalati videógyártás terén.
A Qumulo modern hibrid felhő infrastruktúrát biztosít adatvezérelt média- és szórakoztatóipari szervezetek számára. A Qumulo képes kezelni a legigényesebb teljesítménykövetelményeket, valamint exabájt szintű HD és 4K tartalmat kezelni, tárolni és védeni, helyszíni vagy felhőkörnyezetben.

Egészségügyi és kutatási megoldások

A kórházak és a biotechnológiai cégek a Qumulora támaszkodnak kutatásaik, klinikai képalkotásaik és PACS-jaik kezelésében.
A modern képalkotási technikák nagy teljesítményű fájladatkezelést igényelnek.
Ezek a képalkotó technikák számos technológiát kínálnak: mikroszkópia, mágneses rezonancia képalkotás, tömegspektrometria, röntgenképalkotás, radarképalkotás, ultrahang képalkotás, fotoakusztikus képalkotás, hőképalkotás, valamint teleszkópokról és műholdakról történő képalkotás. Mindezek a technikák nagy mennyiségű fájladatot állítanak elő, és óriási követelményeket támasztanak a szervezet fájltároló rendszerével szemben.
A teljesítmény, a költségek és az egyszerűség miatt a Qumulo ideális olyan intézmények számára, amelyek élvonalbeli kutatást folytatnak.

Közszféra, államigazgatás, felsőoktatás

A közszféra szervezeteinek egyedi adatszolgáltatási kihívásai vannak. Az érzékeny adatok biztonsága, a megfelelőségi követelmények (FedRAMP, CJIS), a felhőbe való átállásra vonatkozó megbízások, valamint a fájlok és adatmennyiségek robbanásszerű növekedése irányítási és működési kihívásokat eredményezett a közszféra számára.
A fájladatok biztonságos, nagy léptékű és felhők közötti szabadságkezelésének szükségessége most minden eddiginél jobban felgyorsul.
A Qumulo segíthet. A Qumulo fájlszolgáltatások már elérhetők az AWS Marketplace for AWS GovCloud (USA), valamint a méretezhető privát adatközpont-fürtökben. A Qumulo segítségével a közszféra szervezetei mind a régebbi, mind a felhőalapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat kihasználhatják, hogy felgyorsítsák a munkafolyamatokat, termelékenyebbek legyenek, és jobban reagáljanak a komponenseikre.

Ha érdekli a szolgáltatás bevezetése hívja Neuwald Tivadart: +36 30 982 13 68

Ezek is érdekelhetik...

Népszerű

error: